Namaz Defteri ile kaza namazı hesaplama

Uzun zamandır okuyucularımızın kaza namazının nasıl hesaplanacağı ile ilgili sorularıyla karşılaşıyoruz. Bu ihtiyaca cevap vermek için uzun zamandır düşünceler üretiyoruz.

Bu AR-GE çalışması sırasında Namaz Defteri adıyla bir internet servisi yazmayı düşündük. Bizim gördüğümüz kadarıyla, bu görevi tek başına ikame eden programlar var ama borçlanma ile ilgili seçenekler kısıtlı. Bu nedenle kapsamlı namaz defterini yapmaya karar verdik.

Bu servisin yeteneklerine gelince; Önce Namaz Defteri servisine ülke, il, ilçe bilgileriyle üye oluyorsunuz. Servise her giriş yaptığınızda seçtiğiniz yer ayarına göre size günlük olarak namaz vakitleri veriyor.

Her defasında yer bilgisi ayarlamak zorunda kalmıyorsunuz.Diyelim ki yurtdışına gittiniz ve servisi oradan kullanmak istiyorsunuz. Ayarlar bölümüne girip yer bilginizi güncelliyorsunuz. Bu defa günlük namaz saatleri güncellediğiniz ayarlar göz önüne alınarak sizlere ulaştırılıyor.

Bulunduğunuz yerleşim merkezinin namaz vakitleri sistemimizde yer almıyorsa site editörüne ulaşarak yeni merkez eklenmesini önerebilmenizi sağlıyor.

Hesabınızı kendi bilgisayarınıza yüklemenize gerek yok. Kullanıcı adı ve şifrenizle dünyanın her yerinden hesabınıza ulaşabilirsiniz.

Namaz saati geldiğinde eğer Namaz Defteri hesabınızdaki sayfanız açıksa, seçtiğiniz ayara göre sizi ezan okuyarak veya bib bib sesi vererek uyarır ve namaz vaktinin geldiğini haber veriyor.

Servisin asıl önemli işlevi kaza namazı kaydınızı tutması. Eğer herhangi bir vakti kılmadıysanız kaza namazı olarak işaretler ve kaydedersiniz. Bir sonraki girdiğinizde Namaz Defteri sizi kaç rekât kaza namazınız kaldığını bildirerek sizi uyaracaktır. Kıldığınız kaza namazlarını uyarı linkini takip ederek silebilirsiniz.

Diyelim ki, bir insan uzun süre namaz kılmadı ve kaza namazı kılmaya karar verdi. Namaz Defteri namaz kılmadığınız zaman aralığını seçmenizi sağlayarak; bu zaman aralığının kaza namazını hesaplar. Bu hesaplamayı dilerseniz, veritabanına yazdırabilir. Namaz defteri, kaza namazlarınızı kıldıkça borçtan düşmenizi sağlayabilir.

Malumunuz hanımların kaza namazı hesaplanırken adetli günleri hesaba katılmaz. Sadece son namaz vaktini kaza ederler. Bundan hareketle hanımların kaza namazı hesaplanırken adetli gün sayıları borçlu gün sayılarından çıkarılır. Kalan gün sayısı hesaplanır. Bunun için bayanlara ait namaz defteri hesaplarında bu konuyu hesaba kattık.

Her bayanın adetli gün sayısı bir birinden farklıdır. En az üç gün en fazla on gün. On günden fazlası ise özür olarak kabul edilir. Bayanlar Namaz Defteri hesaplarında adetli gün sayılarını seçebilirler. Kaza namazını hesaplayan algoritma bu seçimi dikkate alarak sonuç üretecektir.

Namaz Defteri'ne kayıt ol!

Sistemli Evden Eve Taşımacılık

Vaktin Çağrısı

Wholesale B2B Marketplaces

Şehr-i Ramazan